Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

СЬОГОДНІ У СЕЛІ: ГАЗОВИЙ ФАКЕЛ ЗАПАЛИЛИ У СМОЛИГОВІ

69-е село Луцького району — Смолигів — отримало довгоочікуване і благодатне паливо — природний газ...

69-е село Луцького району — Смолигів — отримало довгоочікуване і благодатне паливо — природний газ.
На велике свято з нагоди газифікації зійшлась більшість жителів цього населеного пункту, а також їх сусіди з Сарнівки. Прибули також почесні високі гості від обласної і районної влади. Газовий факел у самому центрі Смолигова запалили під оплески вдячних селян голова обласної ради Василь Дмитрук, перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Панчишин та смолигівський сільський голова Галина Прус. А святою водою окропив благодатне полум’я настоятель місцевого Свято-Миколаївського храму отець Володимир.
Газифікація двох сіл Смолигівської сільської ради ведеться швидкими темпами. Тут об’єднали свої зусилля місцева влада і сільська громада. На 16 кілометрів газопроводу у Смолигові і Сарнівці виділено 100 тисяч гривень — з державного бюджету, 90 тисяч — з районного і обласного. Понад 200 тисяч гривень зібрали самі селяни. Всі будівельні роботи швидко і якісно, із застосуванням сучасних технологій проводить добре відоме на Волині мале підприємство “Індустрія”.
У єдності і співпраці з людьми у Луцькому районі впроваджується в життя програма газифікації віддалених сіл. Зараз 82 відсотки території району газифіковано. Через два роки усі селяни приміського району матимуть природний газ, повідомляє Жанна Шай.
Telegram Channel