Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

РАЙОННИЙ КРАЄЗНАВЧИЙ ЗАПРОШУЄ

У центрі Рожища привертає увагу двоповерхове приміщення районного краєзнавчого музею, створеного ентузіастами та керівниками міста понад 25 років тому...

У центрі Рожища привертає увагу двоповерхове приміщення районного краєзнавчого музею, створеного ентузіастами та керівниками міста понад 25 років тому. Очолює музей Надія Стасюк. Велику громадську та виховну роботу в музеї проводить Ніна Семенівна Подолян, яка раніше була директором цього закладу. І саме вона запропонувала на директорську посаду свою колегу Надію Стасюк.
Авторові цих рядків досить часто випадає відвідувати цей заклад, знайомитись з його багатою експозицією. Ніна Семенівна запропонувала оглянути цікаву актуальну виставку “Холмщина”. До речі, вона очолює районну організацію “Холмщина”. На виставці яскраво відображено трагічні сторінки в долі українців, що зазнали лиха за Бугом і рятувалися від небезпеки. Багатьом пощастило знайти притулок у Рожищі та селах району. Про це розповідається в багатьох спогадах та документах, експонуються фотографії переселенців. На видному місці книга Миколи Онуфрійчука “Солона грудка Холмської землі” та інші матеріали про жахливі випробування українців у Польщі.
Музейні працівники проводять цікаві заходи із школярами району. Часті гості музею ветерани, учасники Великої Вітчизняної війни як з райцентру, так і сусідніх сіл. Проходять тут зустрічі молоді з керівниками району, відзначаються свята. І слід додати, що працівники музею, окрім своєї основної роботи, є організаторами та активними учасниками художньої самодіяльності району.
Олексій БРЕНЧУК, краєзнавець.
Telegram Channel