Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Сьогодні розпочинає роботу Харківський тракторний завод

Група DCH Олександра Ярославського офіційно заявила про початок роботи Харківського тракторного заводу із сьогоднішнього дня - 6 січня

Про це йдеться на сайті групи, повідомляє Укрінформ.


Коментуючи цю подію, Ярославський, зокрема, заявив, що «сьогодні радісний день в історії ХТЗ – у нас з'явилася можливість розпочати всі процеси, необхідні для запуску виробництва».


Ярославський подякував Президенту України Петру Порошенку і голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній за сприяння у відновленні роботи підприємства. «Я вдячний Президенту України за допомогу в розблокуванні роботи заводу, а губернатору Харківської області за послідовну підтримку наших зусиль у цьому напрямі", - відзначив власник DCH.


За словами Ярославського, він як інвестор ХТЗ «налаштований на те, щоб, незважаючи на всі накопичені проблеми, забезпечити ритмічний виробничий процес».



Сьогодні на роботу виходять співробітники ХТЗ, безпосередньо залучені до підготовки виробництва до запуску, на чолі з генеральним директором підприємства Андрієм Ковалем.



«Ми виводимо робітників у цехи, мобілізуємо інженерно-технічний персонал і починаємо налагоджувати повноцінну діяльність. Нам доведеться відвойовувати ринки збуту, відновлювати технологічний потенціал і господарські зв'язки, модернізувати виробництво. Це серйозний фронт робіт, тому з першої хвилини сьогоднішнього дня ми почали працювати над вирішенням цих завдань", - заявив він.


Як повідомляється, сьогодні на роботу виходять співробітники ХТЗ, безпосередньо залучені до підготовки виробництва до запуску, на чолі з генеральним директором підприємства Андрієм Ковалем.


Як повідомляв Укрінформ, власник групи компаній DCH Олександр Ярославський у квітні 2016 викупив контрольний пакет акцій (62,44%) ХТЗ. На початку травня 2016 ХТЗ заявив про проведених представниками Служби безпеки України обшуках на підприємстві, в ході яких були вилучені фінансові та інші важливі документи, а потім були заарештовані рахунки і майно ХТЗ, а його робота фактично зупинена. У червні за результатами зборів кредиторів ХТЗ було прийнято рішення про початок процедури досудової санації підприємства.


Наразі завод проходить процедуру санації, для чого компанія DCH відкрила кредитну лінію в 400 млн грн на поповнення обігових коштів.


5 січня 2017 р. голова ХОДА Юлія Світлична повідомила на своїй сторінці в Facebook, що проблеми підприємства вирішилися завдяки особистому втручанню Президента Петра Порошенка. "Від завтра відновлює роботу ХТЗ. Ситуація з підприємством була непроста, але після особистого втручання в це питання Президента України вона вирішилася. Підприємство починає роботу. Відновлення промислового виробництва на Харківщині - наш пріоритет. Впевнена, що новий власник підприємства дотримається всіх гарантій як перед державою, так і перед трудовим колективом", - відзначила Світлична.

Telegram Channel