Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Ураган повернувся з фронту і звів капличку (Відео)

Волинь-нова

Ураган повернувся з фронту і звів капличку (Відео)

«Негоже було мені, офіцерові, лежати на дивані у той час, як гинуть українські діти», – пояснює своє рішення іти на фронт Михайло Харків зі Скригового Горохівського району на псевдо Ураган

Так його «перехрестили» бойові товариші після першого бою за вміння добре «дати перцю» ворогові. Хоча попереднє псевдо на війні колишнього вчителя музики було Баян.
Дружина захисника Євгенія за 15 місяців, поки чоловік воював, вишила 15 ікон, створила пам'ятний календар про односельчан — учасників бойових дій, заготовила матеріали, щоб збудувати на своєму подвір'ї капличку.

Коли Ураган повернувся з війни, відразу подякував Богові за збережене життя, спорудивши цю маленьку святиню. У цивільному житті Михайло Харків майже три десятки років працював учителем музики, добре грає на кількох інструментах, особливо на баяні. Євгенія Іванівна – вчитель християнської етики, волонтер. Вона досі переживає за свого чоловіка, навіть коли він уже поруч.Подружжя щодня молиться за мир.

 

«Сподіваюсь, цю форму він одягатиме лише на паради, боюся знову його відпускати, але якщо треба буде нагально знову йти — його не втримаєш».

«Сподіваюсь, цю форму він одягатиме лише на паради, боюся знову його відпускати, але якщо треба буде нагально знову йти — його не втримаєш», — каже жінка.
Повернення чоловіка та освячення каплички Євгенія Іванівна називає визначальними для своєї сім'ї подіями у 2016– му. А ще радіє з того, що син одружився і в родині з'явилась невістка. «Для неї наш Ураган — лагідний вітерець», — усміхається пані Євгенія.
Тепер жінка працює над книгою «Долі, обпалені війною» й сподівається видати її у новому році. Коли дивишся, що Михайло і Євгенія Харкови роблять для країни, хочеться повторити гасло наших новорічних номерів: «Україна буде, бо є такі люди!» Бо воно стовідсотково про них.

Telegram Channel