Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Легендарний генерал-майор годину проговорив із звільненим з полону воїном

Волинь-нова

Легендарний генерал-майор годину проговорив із звільненим з полону воїном

Уродженець Любешівщини Герой України генерал-майор Андрій Ковальчук відвідав воїнів 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ВДВ, які перебувають на лікуванні на Львівщині

Начальник штабу –Перший заступник командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-майор Андрій Ковальчук відвідав військовослужбовців 80-ої окремої десантно-штурмової бригади ВДВ, які перебувають на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, повідомляє Генеральний штаб Збройних Сил України.
– Мета мого приїзду – це впевнитись щодо надання якісних медичних послуг військовослужбовцям та забезпечення реабілітації поранених учасників антитерористичної операції, і я бачу, що все необхідне лікування надається на високому професійному рівні, – відзначив генерал-майор.
Особливу увагу Андрій Ковальчук приділив безпосередньому спілкуванню з воїнами-десантниками. Один з них – захисник донецького аеропорту солдат Тарас Колодій, який проходить обстеження у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону. Він двадцять три місяці провів у ворожому полоні, і лише у грудні 2016 року був звільнений. Їхнє спілкування тривало більше години. Тарас Колодій подякував, що у Різдво командування ВДВ не забуває про своїх підлеглих.



Нещодавно Андрій Ковальчук побував на своїй малій батьківщині у селі Щитинь Любешівського району. 



Також генерал-майор Андрій Ковальчук відвідав розташування 80-ої окремої десантно-штурмової бригади (нею він командував два найбуремніші роки — ред.), де поклав квіти до пам’ятного знаку загиблим військовослужбовцям, вшанував їх пам'ять хвилиною мовчання.
Нагадаємо, що нещодавно Андрій Ковальчук побував на своїй малій батьківщині у селі Щитинь Любешівського району. Там він провідав батьків та у місцевому будинку культури взяв участь у зустрічі із своїми односельцями. Героя земляки удостоїли найвищої нагороди громади – «Почесний громадянин села Щитинь». Детальніше про це – у репортажі та відео-розповіді «Волині-нової».

Telegram Channel