Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ПРИГОДИ: ПОЛЮБИЛИСЬ БЛИСКАВИЦЯМ ТОПОЛІ

Весною нинішнього року наша газета повідомляла про якусь особливу пристрасть блискавиць до тополь, що ростуть у Горохівському районі над автотрасою Луцьк—Горохів.

Весною нинішнього року наша газета повідомляла про якусь особливу пристрасть блискавиць до тополь, що ростуть у Горохівському районі над автотрасою Луцьк—Горохів. Так, торішнього літа блискавиця влучила тут в дерево при в’їзді до Скобелки, а нинішньої весни у прямому розумінні наламала дров із стовбура тополі при відгалуженні дороги в село Мирне. Та минуло небагато часу — і знову аналогічна новина. Щоправда, цього разу йдеться про випадок, значно масштабніший.
Під час нещодавньої грози з дуже незначним інтервалом у часі блискавиці вразили три тополі, що ростуть в одному ряду біля Скобелки за якусь сотню метрів від автозаправної станції. Можна вважати, що високі дерева, привернувши «увагу» громовиць на себе, відволікли її від АЗС. Та надто близьке їхнє сусідство з дорогою вже викликає певне занепокоєння в автотранспортників. Мовляв, не приведи Господи, опинившись на автотрасі в негоду, проїжджати повз дерево, котре у цей час «облюбувала» собі блискавиця. Отож і застерігають один одного водії, аби були у таких випадках обачними, повідомляє власний кореспондент «Волині» Петро Боярчук.
Telegram Channel