Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ДОВГОЖИТЕЛІ: БАБЦЯ МЕЛАНІЯ РОЗМІНЯЛА ДРУГУ СОТНЮ ЛІТ

Меланії Олексіївні Михалевич з села Вужиськ Ратнівського району виповнилося сто років.

Меланії Олексіївні Михалевич з села Вужиськ Ратнівського району виповнилося сто років.
Доля її не балувала. У Першу світову війну їхня сім’я була в біженцях, жила деякий час на сході України. Та згодом покликало до себе рідне село. Повернулась сюди вже заміжньою. Працювала в колгоспі.
Народила Меланія Олексіївна десятеро дітей, але живими залишились тільки четверо наймолодших. Доживає бабуся свого віку в дочки Василини, яка мешкає в селі Буцинь Старовижівського району. Дуже гордиться не лише нею, а й своїм зятем Адамом Ковальчуком. Він піклується про тещу, як про рідну неньку. Декілька років тому, коли Меланія Олексіївна ще давала собі раду, жила самотньо у Вужиську, дочка тільки на зиму забирала до себе. А останні два роки “прописалася” там на постійно.
І все ж свій віковий ювілей святкувала у рідному домі у Вужиську. Сюди й зібрались численна родина, сусіди. Завітали до ювілярки й перший заступник голови райдержадміністрації Григорій Горобець, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Зоя Лукашук, сільський голова Василь Токарський та голова ради ветеранів села Степан Пирожик. Прибули з квітами, подарунками, повідомив власний кореспондент “Волині” Іван Капітула.
Telegram Channel