Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

НЕЗАБУТНІ: НЕЗГАСНА ІСКРА ЛЕСИНИХ ПІСЕНЬ

Початок останнього місяця літа означений сумною датою на літературному небосхилі України: 1913 року в грузинському місті Сурамі перестало битися серце Лесі Українки...

Початок останнього місяця літа означений сумною датою на літературному небосхилі України: 1913 року в грузинському місті Сурамі перестало битися серце Лесі Українки. За традицією, щоб вшанувати пам’ять геніальної поетеси, біля її пам’ятника на Театральному майдані в Луцьку зібралися представники влади й громадськості, лучани і гості обласного центру. До підніжжя пам’ятника лягли букети й корзини квітів.
Духовенство Луцького Свято-Троїцького кафедрального собору на чолі з єпископом Луцьким і Волинським Михаїлом відправило панахиду.
Проникливе слово про видатну поетесу сказала голова Луцької міської “Просвіти” Оксана Кучінко. Полум’яні поезії Лесі Українки прозвучали у виконанні заслуженої артистки України Галини Кажан та студентки акторського відділення Волинського училища культури і мистецтв Людмили Савош.
Свої вірші прочитали волинські поети Надія Гуменюк, Олена Криштальська, Сіма Кордунова, голова обласної організації Національної Спілки письменників України Василь Гей, який розповів також про традиційне свято “Лісової пісні”, яке незабаром відбудеться в урочищі Нечимному.
Telegram Channel