Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Коли знову чекати грипу?

Сильні морози спричинили зниження захворюваності на грип в Україні

Як показують попередні роки, цілком реально, що у лютому-березні грип може знову вдарити по українцях, повідомив у програмі "Інформаційний ранок" на "5 каналі" головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій. 



Цілком імовірно, що грип до нас повернеться, бо попередні роки нам демонструють, що є декілька хвиль протягом одного і того самого сезону.



"Зазвичай до нас дійсно вірус грипу приходить у лютому, але були роки, коли вірус грипу приходив з першими числами березня, і протягом декількох тижнів він інтенсивно циркулював.


Тим, що ми зараз маємо низьку захворюваність на грип, ми повинні завдячувати морозам. ГРВІ не дуже люблять сильні морози, але якщо буде потепління і температура буде близько нуля, і стоятиме мряка – це буде сприяти тому, люди вже інфікували один одному, що вірус грипу буде легше передаватися. Більш чіткіше можна буде сказати за два тижні до пікової захворюваності. Цілком імовірно, що грип до нас повернеться, бо попередні роки нам демонструють, що є декілька хвиль протягом одного і того самого сезону", - розповів імунолог.

Telegram Channel