Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

У Луцьку найвищий рівень злочинності на Волині

Як їй протистояти їй вирішували місцеві правоохоронці

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


У Луцькій місцевій прокуратурі під головуванням її керівника Артура Томашевського відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів міста Луцька та Луцького району, на якій обговорено стан протидії злочинності та корупції, захисту громадян від злочинних посягань у 2016 році.
Розпочинаючи нараду, керівник місцевої прокуратури зауважив, що вжиті правоохоронними органами міста та району заходи сприяли зменшенню окремих категорій злочинів: менше вчинено умисних вбивств та тяжких тілесних ушкоджень, зменшилось число злочинів, скоєних неповнолітніми, а також вчинених в стані алкогольного сп’яніння та особами, які раніше їх вчиняли.



Є суттєві зауваження до роботи патрульної поліції на Волині.



Водночас, керівникам територіальних органів Національної поліції так і не вдалося організувати та налагодити ефективну діяльність оновленого штату правоохоронців у сфері протидії злочинності.
Так, значно вищим від середньообласного є рівень злочинності на 10 тис. населення у місті Луцьку – 192,4. По області середній показник становить – 114,6.
Загальна злочинність, як і кількість тяжких кримінальних правопорушень, зросла більш як на 30%. Наявний суттєвий ріст злочинів проти власності, які складають понад 76% від усіх облікованих кримінальних правопорушень. Збільшилась кількість вчинених в обласному центрі крадіжок, розбійних нападів, грабежів та шахрайств.
Є суттєві зауваження до роботи патрульної поліції.
Керівникам органів поліції не вдалось налагодити належну взаємодію між слідчими відділами та оперативними підрозділами. Як наслідок, зменшилась кількість направлених обвинувальних актів до суду при одночасному збільшенню облікованих кримінальних правопорушень більше як на третину.
Наявні недоліки в організації роботи органів поліції щодо розкриття злочинів. При цьому у провадженні слідчих органів поліції залишається близько 6 тис. кримінальних проваджень.
Потребує активізації робота спеціально уповноважених суб’єктів щодо протидії корупції.
Завершуючи нараду, керівник Луцької місцевої прокуратури наголосив, що проблемні питання боротьби зі злочинністю потребують комплексного вирішення правоохоронними органами міста й району.
За результатами наради розроблено конкретні спільні заходи задля підвищення ефективності запобігання і протидії злочинності.

Telegram Channel