Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ВІРА ПРОТИ МОРАЛЬНОЇ ДЕГРАДАЦІЇ

“Круглий стіл” на тему виховання молоді у дусі християнської моралі відбувся у Ковелі за участю представників духовенства різних релігійних конфесій, протестантських церков, влади, педагогів та журналістів...

“Круглий стіл” на тему виховання молоді у дусі християнської моралі відбувся у Ковелі за участю представників духовенства різних релігійних конфесій, протестантських церков, влади, педагогів та журналістів. Ініціатором його виступив автор книг про засади християнської моралі й етики, відповідної навчальної програми ковельчанин Дмитро Корнелюк, за словами якого церква уже кілька років поспіль лишається лідером з рейтингу народної довіри і стає не тільки політичним фактором громадського життя, а й чинником його духовного збагачення і стабільності.
- Нині настав час, щоб зняти антагонізм у стосунках “релігійне – світське” у процесі формування духовності, – каже Дмитро Корнелюк. – Релігійна та світська етики грунтуються на принципах гуманізму, а тому не повинні перебувати у суперечності. Адже спільним для них є боротьба проти аморальності, насильства, егоїзму, бездуховності та моральної деградації.
Всі учасники “круглого столу” були одностайні в тому, що уроки християнської етики проводити у школі необхідно, причому викладати предмет лише на безконфесійній загальнохристинській основі, головною метою тут має бути духовне виховання. До речі, Дмитру Корнелюку за підтримки спонсорів вдалось віддрукувати понад п’ять тисяч книг навчального посібника “Уроки християнської моралі”. Всі вони подаровані в школи області. Але це – краплина в морі.
Своїми думками поділились митрофорний протоієрей, кандидат богослов’я Володимир Ровінський, благочинний Ковельської округи УПЦ отець Георгій, настоятель Свято-Андріївської церкви Київського патріархату отець Дмитро, пастир церкви християн віри євангельської Сергій Анчук, заступник начальника обласного управління освіти і науки, кандидат педагогічних наук Анатолій Луцюк, заступник начальника відділу у справах релігій облдержадміністрації Володимир Дорошенко та інші.
Як твердить Володимир Ровінський, треба пам’ятати – мало вчитись правди, віри і моралі лише для того, щоб тільки знати і розуміти, а для того, щоб пізнати їх і на них будувати своє життя. Священики запропонували, щоб саме їм дозволили викладати цей предмет у школі. Однак в обласного управління освіти і науки з цього приводу була зовсім інша думка. За словами Анатолія Луцюка, управління не буде відміняти уроки християнської етики в школах, а з першого вересня цього року рекомендуватиме запровадити такий предмет в усіх навчальних закладах області.
Ярослав ГАВРИЛЮК.
Telegram Channel