Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ПЕНАЛЬТІ ВЧІТЬСЯ ЗАБИВАТИ!

Лучанам відверто не щастить у Дніпропетровську...

«Дніпро» (Дніпропетровськ)—«Волинь» (Луцьк). 1:0 (1:0). Дніпропетровськ. 7 серпня. Стадіон «Метеор». 20 градусів. 5000 глядачів. Судді А. Жосан (Херсон), А. Звєрєв, А. Кревський (обидва — Київська область). Делегат ФФУ Віктор Звягінцев (Донецьк).
«Дніпро»: Медін, Грицай, Єзерський-к, Костишин, Матюхін, Русол, Михайленко (Шелаєв, 76), Рикун (Радченко, 46), Семочко (Андрієнко, 78), Назаренко, Ротань. Головний тренер Євген Кучеревський.
«Волинь»: Гуменюк, Новак, Шараба, Джудович, Тришович, Бута, Чеботар (Мітіч, 58), Ряхн, Круніч, Сачко-к, Гончарчик. Головний тренер Віталій Кварцяний.
Гол забив Назаренко (15, з пенальті). На 34-й хвилині Тришович («Волинь») не реалізував 11-метровий.
Попередження: Гончарчик (5), Назаренко (17), Ряхн (19), Мітіч (68).
Вилучення: Мітіч (84, друге попередження).

Лучанам відверто не щастить у Дніпропетровську — усі попередні сім матчів вони програли господарям поля із загальною різницею забитих і пропущених м’ячів 3:18. І нині, хоча лучани перебували на другій сходинці у турнірній таблиці («Дніпро» — на п’ятій), бронзовим призерам минулорічного чемпіонату пророкували перемогу. Чому?
По-перше, статус дніпропетровців, які успішно пробили «вікно в Європу», виступаючи у Кубку УЄФА, на сьогодні вищий, ніж у наших земляків. По-друге, необхідно було реабілітуватись перед своїми уболівальниками після недооцінки суперника в Ужгороді у матчі із «Закарпаттям» (0:0). По-третє — на день народження свого головного тренера Євгена Кучеревського підлеглі зобов’язані були порадувати його не лише висококласною грою, а й результатом.
Віталій Кварцяний перед зустріччю його команди у Дніпропетровську заявив, що два найближчі матчі з «Дніпром» і донецьким «Металургом» визначать професійну придатність і перспективи «Волині» у нинішньому сезоні. «Ми можемо програти ці поєдинки, тільки б вони стали черговим кроком до становлення колективу», — вважає тренер.
Матч у Дніпропетровську «Волинь» програла. Той, хто передбачав такий підсумок, вважає його закономірним. Єдиний гол господарі забили на 15-ій хвилині з 11-метрового, призначеного за порушення правил захисниками лучан проти Ротаня. Гравець збірної країни Назаренко виконав «вирок» бездоганно. А на 34-ій хвилині таку ж можливість одержали і волиняни. Гравці довірили виконати пенальті Тришовичу. Ударив сербський легіонер лучан начебто і сильно, проте голкіпер господарів Медін продемонстрував чудову реакцію і взяв м’яч.
Слід сказати, що у першому таймі футболісти «Волині» значно частіше загрожували воротам дніпрян, ніж господарі — голкіперу лучан. Хороші шанси забити м’яч у ворота команди Кучеревського мали Ряхн (23 хв.), Круніч (26), Тришович (27), Бута (32), знову Круніч і Бута (42 і 45). Однак в одних випадках безпомилково діяв Медін, а в інших гравцям «Волині» бракувало точності в завершальній стадії атак.
У другій 45-хвилинці дніпропетровці мали можливості збільшити свою перевагу, але у декількох ситуаціях відмінно зіграв Гуменюк, який завадив результативно завершити атаки Радченку, Михайленку, Костишину. Наприкінці поєдинку гостей чекала ще одна неприємність — після зіткнення з Матюхіним червону картку арбітр показав Мітічу.
На післяматчевій прес-конференції наставник «Дніпра» Євген Кучеревський не скупився на похвали на адресу лучан: «Команда жорстка, високоросла, добре технічно підготовлена, вдало грає на «другому поверсі». Ми забили пенальті, суперник не зумів цього зробити. Це — футбол...»
Віталій Кварцяний відзначив: «Нашим гравцям не вистачало концентрації, ми мало били по воротах «Дніпра», хоча я просив своїх гравців робити це значно частіше. На лаві запасних я намагаюсь щось підказати футболістам, якщо вони не виконують установки на гру — це мене часто нервує і я не можу стримати своїх емоцій. Я примушую себе стримуватись, але не виходить, очевидно, горбатого могила виправить...»
Дублери. «Дніпро»—«Волинь» — 4:2. У гостей голи забили Мітіч (29) і Огнєв (87).
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel