Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ЗА БУГОМ: ДЕ ЖИВЕ ПАН ЯЦЕК, А ДЕ ЙОГО СИН?

За двадцять кілометрів від білоруського Бреста величчю, хрестами та банями древніх храмів підпирає небо польське село Кодень...

За двадцять кілометрів від білоруського Бреста величчю, хрестами та банями древніх храмів підпирає небо польське село Кодень.
Поряд із старими виросли нові сучасні забудови з дивовижними палісадниками, парком, усілякими крамничками. Є тут і базар, де повно нашого брата-українця і сусіда-білоруса зі своїм товаром і невисокими цінами.
На околиці села, біля річки — агротуристичний центр. Усього за чотири злотих там запропонують гарний відпочинок і комфортні умови проживання зі всіма зручностями, а за додаткову плату — виїзд на конях.
У центрі села приваблює туристів столітня дерев’яна хата. Не покидати її сам війт попросив господаря — пана Яцека. А у фешенебельному будинку навпроти через дорогу живе його син. Ось такі нині польські контрасти. Різниця лише в тому, що батько живе на забезпечення гміни, бо поляки дорожать своїм корінням і своєю історією. А син пана Яцека звів хороми за власні кошти, бо його ще дід казав: «Якщо бавишся, синку, то бався за свої піньонзи».
Цей фотосюжет привіз із недавньої подорожі маршрутами зеленого туризму Білорусі і Польщі наш автор Андрій Остапенко.
Telegram Channel