Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Психоневрологію відкрили… заново

З першого березня нинішнього року колишнє нововолинське психоневрологічне відділення №11 Волинської обласної психіатричної лікарні №2, що в селищі Олика Ківерцівського району, почне працювати в новому статусі

Алла Лісова


 Тепер відділення діятиме в структурі Нововолинської центральної міської лікарні. Таке рішення було прийнято на засіданні виконкому Нововолинської міської ради. Як відомо, питання про скорочення, читай закриття, цього підрозділу в рамках запланованої реорганізації лікувальних закладів області з метою економії бюджетних коштів виникло ще з осені минулого року.



Вдалося частково (замість 25 місць буде 15) відстояти подальше функціонування психоневрології.



 Тоді на сполох забили колектив відділення, а також родичі тих, хто отримує необхідну медичну допомогу саме на цих ліжко – місцях. Аби не допустити ліквідації його, до вирішення проблеми долучилися міська влада, депутати обласної ради. Таким чином вдалося частково (замість 25 місць буде 15) відстояти подальше функціонування психоневрології за формулою п’ятдесят на п’ятдесят: половину витрат на цей рік має взяти на себе обласний бюджет, а решту фінансуватимуть з міської казни. А вже з наступного року нововолинці міркуватимуть, як утримувати надалі це відділення. До слова, на 2017-й рік витрати становлять близько 1 млн 300 тисяч гривень.


 

Telegram Channel