Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ОПЕРАТИВНИКИ ВИЯВИЛИ НЕЗАКОННИЙ ТОВАР

Німецькі авторинки старих машин ніби магнітом притягують до себе перекупників всіляким залізяччям...

Німецькі авторинки старих машин ніби магнітом притягують до себе перекупників всіляким залізяччям. Адже тут майже за безцінь можна придбати поношені запчастини до автомобілів і вигідно продати на рідних теренах.
Донедавна безпосереднє відношення до цього бізнесу мав і мешканець Кременчука Полтавської області Віктор Б. Перебуваючи за кордоном, на одному із складів він закупив велику партію автозапчастин, які були у використанні. Без будь-яких перешкод МАН прибув до польсько-українського кордону. На митному посту “Ягодин” під час огляду вантажу і документів працівники митниці нічого підозрілого не виявили. Та на місце контролю якраз підоспіли оперативники управління СБУ, які засумнівались в достовірності поданих документів. Зокрема, у їх відповідності ввезеному товару.
Було ретельно оглянуто вантажівку. І з’ясувалося, що в кузові автомашини знаходяться приховані від митного контролю двигуни до різних моделей іномарок та велика кількість автозапчастин. Всього ж полтавчанин намагався незаконно ввезти в Україну 32 двигуни та 38 найменувань автодеталей. За цінами ринку вартість цього товару становить понад 100 тисяч гривень.
Вантаж затриманий. За фактом контрабанди слідчим відділом УСБУ порушена кримінальна справа.
Петро ОКСЕНЮК.
Telegram Channel