Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Порошенко у Мюнхені: «Жодних домовленостей про Україну без України!»

Волинь-нова

Порошенко у Мюнхені: «Жодних домовленостей про Україну без України!»

На переконання Президента України, кремлівський диктатор глибоко та щиро ненавидить Україну

Президент Петро Порошенко наполягає на необхідності збереження санкцій, накладений на Росію, доки Росія не піде з Донбасу та Криму. Про це він заявив у виступі на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє Європейська правда.


Порошенко, що бере участь у конференції в рамках панелі «Майбутнє Заходу – занепад чи повернення?», закликав західних посадовців зберегти санкційну політику, запроваджену проти РФ.



Він не бачить місце України на політичній карті Європи і хоче прикрасити Україну в російські кольори. Але це було б помилкою думати, що апетити Росії обмежені тільки Україною.



«Пом'якшення санкцій до того, як Росія піде з Донбасу та Криму, лише підштовхне Росію до ще більшої агресії», – заявив, зокрема, він.


Порошенко також підкреслив, що Україна наполягає на необхідності участі офіційного Києва в усіх домовленостях щодо врегулювання конфлікту між Україною та РФ.


«Жодних домовленостей про Україну без України! Будь-яка домовленість з Путіним за спиною України лише призведе до ескалації ситуації», – заявив він.


Порошенко не зазначив, до кого конкретно спрямований заклик, але зауважив, що після нещодавньої ескалації на Донбасі є потреба наголосити на цьому принципі.


«Путін ненавидить Україну глибоко і щиро. Він заперечує унікальність української держави і народу. Він публічно проголошує, що Україна – частина Росії. Він не бачить місце України на політичній карті Європи і хоче прикрасити Україну в російські кольори. Але це було б помилкою думати, що апетити Росії обмежені тільки Україною», – заявив Президент України.

Telegram Channel