Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЛУЦЬКІ ТКАНИНИ ДОСТОЙНО ОЦІНЕНІ

Виповнилося два роки з моменту відновлення виробництва на одному з найбільших підприємств Волині — ЗАТ “Волинський шовковий комбінат”...

Виповнилося два роки з моменту відновлення виробництва на одному з найбільших підприємств Волині — ЗАТ “Волинський шовковий комбінат”. Останні три роки для комбінату ознаменовані серйозними змінами. У 2001 році на підприємство прийшли нові власники, і в 2002 було відновлено виробництво. У 2003 “Волинський шовковий комбінат” здійснив “прорив” у збуті продукції як на схід (Росія, Білорусь), так і на Захід (Франція, Німеччина, США).
Рік 2004-ий запам’ятається швидше за все налагодженням стосунків із багатьма дизайнерами і модельєрами, створенням повноцінних творчих союзів у форматі “100% українського”: вітчизняні тканини, перспективні вітчизняні дизайнери плюс український пошив готового модельного одягу.
У числі найновіших — колекція “Леля”, виконана перспективним харківським художником-модельєром Вікторією Залкінд, яка здобула диплом міжнародного етнічно-художнього фестивалю “Печенезьке поле” в липні 2004 року. Цілковитим і однозначним тріумфом “Волинського шовкового комбінату” завершився другий відкритий фестиваль “Текстиль і мода” в Донецьку. З майже 50 колекцій кожна шоста була виготовлена з волинських тканин. Хоча в різних дизайнерських колективів була можливість використати які завгодно тканини, вони віддали перевагу продукції з Луцька. Крім того, комбінат було визнано переможцем конкурсу “Краща тканина року з льону”. Він отримав спеціальний диплом “За найкращий творчий союз” та став єдиним текстильним підприємством, яке нагороджене пам’ятним ексклюзивним знаком — золотою відзнакою фестивалю.
Попереду в підприємства уже в найближчі місяці — створення власної дизайнерської студії та торгової марки готового одягу, а також відкриття фешн-салону в Києві.
Telegram Channel