Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

ПРОГУЛЯНКА НА ВОДІ МОГЛА ЗАКІНЧИТИСЬ СУМНО

У минулі вихідні провідний фахівець управління МНС в області Андрій Вовчук поїхав на озеро Світязь відпочити. Оскільки погода не сприяла купанню, то він разом з колегою з міста Києва моторним човном вирішив прогулятись по озеру...

У минулі вихідні провідний фахівець управління МНС в області Андрій Вовчук поїхав на озеро Світязь відпочити. Оскільки погода не сприяла купанню, то він разом з колегою з міста Києва моторним човном вирішив прогулятись по озеру.
Об’їхавши довкола острова і помилувавшись чудовим краєвидом, мандрівники взяли зворотний курс. Раптом вони помітили гумовий човен, якого гойдало на розхвильованій воді. Двоє людей відчайдушно гребли веслами. Помітивши „моторку”, гребці почали кликати на допомогу. Виявилось, до того ж, що за метрів 50 від гумового човна хтось борсався серед хвиль. Не роздумуючи, водій човна Ярослав Боколенко спрямував “моторку” до плавця. А за декілька секунд горе-плавець вже був на борту. Ним виявилась... дівчина. Підібрали і пасажирів гумового човна.
Трохи зігрівшись, врятовані розповіли, що вирушили в подорож до острова вчотирьох. Відпливши від берега на деяку відстань, вони зрозуміли, що вітряна погода не дасть можливості здійснити цей задум. Але повернутись назад також не змогли – висока хвиля відносила їх все далі від берега. Один з човнярів вистрибнув і поплив до берега, а решта взяли в руки весла і, змагаючись з вітром, почали гребти до острова. В якусь мить мандрівників охопила паніка. Дівчина вирішила дістатися до острова вплав, щоб повідомити про лихо черговому рятувального поста. Одягнувши рятувальний жилет, вона вистрибнула з човна. Хтозна, як би закінчилась ця небезпечна подорож для відпочиваючих з Рівного, якби плавцям не надали вчасну допомогу працівники пожежно-рятувальної служби Волині.
Володимир Нестеров, помічник начальника з питань взаємодії з громадськістю УМНС України у Волинській області.
Telegram Channel