Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Артеменко хоче легалізувати подвійне громадянство

Скандально відомий нардеп Андрій Артеменко зареєстрував у парламенті проект закону про внесення змін до закону про громадянство України щодо подвійного громадянства

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, відповідний законопроект №6139 зареєстровано в понеділок. Текст документу поки що на сайті парламенту відсутній, передає LB.ua.



За оцінками Артеменка, понад 100 народних депутатів мають подвійне громадянство.



Раніше в понеділок на прес-конференції Артеменко заявив: «Я запропонував зареєструвати сьогодні законопроект про подвійне громадянство... Весь цивілізований світ, багато країн світу мають подвійне громадянство. У людей має бути можливість мати один, два, три та хоч десять паспортів залежно від тих юридичних умов, які у них є».


За його оцінками, понад 100 народних депутатів мають подвійне громадянство.


Артеменко заявив, що має не тільки українське громадянство, але, зокрема, громадянство Канади. Водночас народний депутат запевнив, що російського громадянства у нього немає.


Згідно з положеннями ст. 4 Конституції України, в Україні діє лише одне громадянство. Однак законодавство не передбачає покарання за наявність паспортів інших країн.


 

Telegram Channel