Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Чому у Волинській області не хочуть контролювати підакцизні товари?

Комісії, які це покликані робити, фактично не діють

Відповідно до розпорядження голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика від 7 грудня 2016 року № 568, створено комісії з координації дій органів, що здійснюють контроль за виробництвом і обігом підакцизних товарів (паливо, спирт, алкогольні напої та тютюнові вироби) в області.
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Степанцова, ініціатором створення даної комісії виступила Державна фіскальна служба України. Мета – забезпечення надходжень до місцевих бюджетів податків з роздрібного продажу підакцизних товарів та посилення боротьби з незаконним обігом спиртовмісних речовин, алкогольних напоїв, тютюнових виробів і палива. Відтак, голови районних державних адміністрацій та міст обласного значення були зобов’язані створити в 10-денний термін відповідні комісії.



 – Не вірю, що у всіх районах та містах все так добре. Комісії не створені, робота не розпочата. І всі чекають, доки цим буде займатись прокуратура чи служба безпеки. 



– На минулому тижні відбулось повторне засідання обласної комісії, де зібрано інформацію щодо проробленої роботи в області. Зокрема, в містах Володимир-Волинський та Ковель комісії не створені. Про проведений моніторинг вказано Ківерцівською районною державною адміністрацією (три підприємці), Ратнівська районна державна адміністрація – одне місце продажу палива. Решта районних державних адміністрацій та міст вказали, що таких місць немає або взагалі не надали інформацію. Фактично розпорядження голови обласної державної адміністрації не виконано, – зазначив Олександр Степанцов.
– Не вірю, що у всіх районах та містах все так добре. Комісії не створені, робота не розпочата. І всі чекають, доки цим буде займатись прокуратура чи служба безпеки. А самі… Шановні колеги, почитайте відповідні закони про органи місцевого самоврядування, місцеві державні адміністрації та об’єднані територіальні громади, які у Вас повноваження, функції та обов’язки, – наголосив під час оперативної наради у голови обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Telegram Channel