Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

За підполковника СБУ заплатили 5 мільйонів застави

Підполковник СБУ Федорук, підозрюваний у справі бурштинової мафії, вийшов із СІЗО під заставу

Підполковник Служби безпеки України Вадим Федорук, який підозрюється в причетності до організації злочинного угруповання з незаконного видобутку і торгівлі бурштином, вийшов зі слідчого ізолятора під заставу.
Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на інформоване джерело. За словами джерела, Федорук вийшов увечері 27 лютого. Сума застави, яка, як повідомляв Цензор.НЕТ, була внесена ще 24 лютого, становила 5,2 мільйона гривень. При цьому, хто вніс заставу, зараз невідомо.



Хто вніс заставу, зараз невідомо.




Федорук підозрюється в скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 368 (одержання хабара), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) КК.
Його затримали 4 липня 2016 року під час спецоперації правоохоронців, у ході якої був також затриманий заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. 15 лютого Голосіївський суд м.Києва продовжив термін арешту Федорука на 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі 5,2 мільйона гривень.
Всього Федорук пробув під вартою вісім місяців.

Telegram Channel