Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На математиці школярі вираховуватимуть проценти від кредитів та депозитів

Усього в шкільній програмі з’являться чотири наскрізні додаткові «практичні» теми

Шкільні програми часто дають дітям замало практичних знань. Тому після оновлень освітнього процесу у різних дисциплінах з’являться чотири наскрізні теми, які підготують школяра до дорослого життя. Про це в ефірі хард-ток-шоу «В очі» на телеканалі ZIK сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.



 Шкільні програми часто дають дітям замало практичних знань.




«В українському суспільстві є декілька життєво необхідних тем. Їх крізь різні предмети ми активізуємо у шкільних програмах. Так, учні 5-9-их класів вивчатимуть безпеку охорони здоров’я,  здобуватимуть фінансову грамотність, навчатимуться громадської активності та охороні навколишнього середовища», – говорить Лілія Гриневич.
Міністр освіти і науки запевняє, що надані Міністерством навчальні матеріали вчителі зможуть адоптувати відповідно до свого предмету.
«Ми забезпечимо вчителів усіма необхідними навчальними матеріалами. Їм доведеться вставити у програму запропоновані нами теми. Так, наприклад, на математиці учні можуть вчитись рахувати проценти з кредитів чи депозитів, у такий спосіб навчаючись фінансовій грамоті», – розповідає Лілія Гриневич.
Міністр освіти і науки додає, що свої знання учні обов’язково мають застосовувати на практиці, тому що школа має формувати ті навички, які допоможуть в подальшому стати успішною людиною.

Telegram Channel