Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ЕТИКА І ЖУРНАЛІСТ

У Володимирі-Волинському відбулася науково-практична конференція, в якій взяли участь журналісти друкованих і електронних засобів масової інформації області...

У Володимирі-Волинському відбулася науково-практична конференція, в якій взяли участь журналісти друкованих і електронних засобів масової інформації області. Обговорювалось актуальне питання — “Етика і журналіст”. Воно набуває особливої гостроти зараз, коли все більшого розмаху набирає передвиборна кампанія.
З доповіддю виступив начальник управління в справах преси та інформації Володимир Денисюк. В заінтересованому обміні думками взяли участь генеральний директор облдержтелерадіокомпанії Святослав Пирожко, головний редактор газети “Волинь” Степан Сачук, прокурор області Андрій Гіль, редактор міськрайонної газети “Вісті Ковельщини” Микола Вельма, редактор міської газети “Луцький замок” Феодосій Мандзюк, володимир-волинський міський голова Петро Саганюк та інші.
На конференції наголошувалось на дотриманні етичного кодексу журналіста, правових норм, на необхідності забезпечити чесність і прозорість на виборах, рівний доступ до засобів масової інформації всіх кандидатів у Президенти. Журналісти не повинні бути заложниками боротьби компроматів, чорних піар-технологій, підкреслювалось на конференції. Її учасники обговорили також шляхи поліпшення взаємодії між владою і засобами масової інформації.
На конференції виступили голова обласної ради Василь Дмитрук та заступник голови облдержадміністрації Степан Родич.
Учасники конференції прийняли рекомендації, спрямовані на підвищення вимогливості до журналістів в дотриманні етичних норм, забезпечення права людей на одержання правдивої інформації.
На конференції були оголошені підсумки творчого конкурсу під девізом “Любіть Україну”. Його переможцями в різних номінаціях стали газета “Волинь”, творчо-виробниче об’єднання радіомовлення облдержтелерадіокомпанії і міськрайонна газета “Вісті Ковельщини”.
Telegram Channel