Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

На Рівненщині можуть закрити легендарну і найдовшу в Європі вузькоколійку

До Володимирецької райдержадміністрації Рівненської області надійшов лист від регіональної філії «Львівська залізниця», в якому йшлося про нерентабельність та збільшення витрат на утримання вузькоколійної залізниці «Антонівка-Зарічне»

Про це повідомляє сайт Володимирецької РДА. Як зазначається в листі, збитки на утримання залізниці торік сктановили 22,5 мільйона гривень. Залізничники пропонують місцевим владцям напрацювати механізм відшкодування збитків. У разі відсутності взаєморозуміння в цьому питанні, залізничники змушені будуть закрити вузькоколійку.



Вузькоколійну залізницю на Рівненщині вважають однією з найдовших у Європі, протяжність її – 106 км.



Райдержадміністрація ініціює на 2 березня збори громадської ради, аби спільно з представниками громадськості району виробити можливі варіанти виходу із становища, що склалося.


Нагадаємо, вузькоколійну залізницю на Рівненщині вважають однією з найдовших у Європі, протяжність її – 106 км. Залізниця проходить мальовничими місцями рівненського Полісся. Щоліта пасажирами поїзда, який курсує вузькоколійкою, стають чимало туристів-іноземців, у селах обабіч залізниці проводиться фестиваль.

Telegram Channel