Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ТРАДИЦІЇ: ДУЖЕ СОЛОДКЕ СВЯТО ПАСІЧНИКІВ

Такі диво-вулики були символами давнього бджолярства на Волині. Зараз вони — рідкість. Та медом-правдою борті ще й досі служать жителю села Замостя Маневицького району Василю Коніщуку. Біля його садиби ми побачили своєрідний музей бортництва...

Такі диво-вулики були символами давнього бджолярства на Волині. Зараз вони — рідкість. Та медом-правдою борті ще й досі служать жителю села Замостя Маневицького району Василю Коніщуку. Біля його садиби ми побачили своєрідний музей бортництва.
Добрі традиції бджолярства набувають нині нового розвитку. На Спаса в Україні відзначається День пасічника. «З яким медозбором зустрічають своє професійне свято волинські пасічники?» — поцікавились у директора ТзОВ «Волиньбджолопром» Надії Дерябіної.
— Нинішній сезон видався кращим, ніж торік, — відзначила Надія Сергіївна. — І це додає оптимізму пасічникам, з’явилося багато початківців, створюються товариства бджолярів-аматорів. В області налічується нині близько 15 тисяч бджолосімей. Найактивніше розвивається «солодка» галузь в Горохівському, Ковельському, Любомльському, Любешівському, Маневицькому районах. Цими днями об’єднання «Волиньліс» провело семінар «лісових» пасічників.
— Який цьогорічний взяток на кращих пасіках?
— По 15 і більше кілограмів від бджолосім’ї.
— Підкажемо нашим читачам, де можна придбати правдивого меду?
— У нашому фірмовому магазині «Бджільництво» на вулиці Богдана Хмельницького у Луцьку свіжий мед продається по 16 гривень за кілограм.
Фото Миколи ЗІНЧУКА.
Telegram Channel