Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Садовий заперечує блокаду Донбасу як відповідь на «сміттєву» блокаду Львова

«Всі, хто дружать з головою, розуміють, що це абсурд», – заявив керівник «Самопомочі», народні депутати від якої, зокрема Семен Семенченко, беруть участь у блокаді

На своїй сторінці у «Фейсбук» мер зазначив:
«Це розуміють навіть ті, хто озвучує ці тези. Ну просто "темники" такі прийшли. Нема ради.
Хочу висловитись про інший тренд в коридорах влади – обговорення варіанту силового розгону активістів-блокадників на Донбасі. Моя позиція проста:
1. Я наполегливо застерігаю Президента та Прем’єр-міністра навіть не думати про такий варіант. Нічого гіршого, ніж силовий конфлікт між українцями поблизу лінії фронту, уявити зараз собі не можливо. А ідея з підсилання "тітушок" до ветеранів АТО могла прийти лише в дуже нездорову голову.



Нічого гіршого, ніж силовий конфлікт між українцями поблизу лінії фронту, уявити зараз собі не можливо. 



2. Звертаюсь до організаторів блокади та центральної влади з проханням повернутись до теми переговорів – публічних, фахових і в інтересах українського народу.
3. Вважаю, що такі переговори можливі за відмови зі сторони влади від будь-яких погроз на адресу активістів а також визнання всіма сторонами наступних аксіом:
- єдиною темою для переговорів з російською окупаційною адміністрацією на Донбасі може бути лише питання звільнення українських військовополонених;
- торгувати з компаніями, які платять данину окупаційній владі, недопустимо;
- тримати енергетичну безпеку країни в залежності від окупантів недопустимо.
Якщо ми всі погоджуємось з цими тезами, потрібно приймати Закон про визнання реальності – офіційного статусу непідконтрольних територій як "окупованих" з усіма міжнародно-правовими наслідками. Проект в Раді – справа за депутатами.
Сьогодні цю політику в інтересах держави реалізовують ветерани АТО на коліях Донбасу. Не тому, що їм персонально не подобається хтось у владі. А тому, що вони на війні вибороли моральне право, аби вимагати, щоб інші на цій війні принаймні не заробляли».

Telegram Channel