Курси НБУ $ 39.00 € 42.16

На Горохівщині лебеді вподобали собі «озеро» серед поля (фото)

Постійний читач «Волині-нової» із села Пустомити Горохівського району Микола Костюк у листі до редакції розповів, як рятуються лебеді, поки більшість водойм ще скуті кригою


«Повертаючись додому з роботи зі школи в понеділок, мимоволі звернув увагу
на “озеро”, що з'явилося серед пшеничного поля після відходу зими, – написав Микола Миколайович. – Нічим особливим воно не привертало моєї уваги увесь попередній тиждень. Аж тут на голубому плесі я помітив дві білі плями – лебеді! Так, саме лебеді! Вони вподобали собі незамерзлий острівець води, бо ж на довколишніх ставках крига ще не докінця скресла.



Вони вподобали собі незамерзлий острівець води, бо ж на довколишніх ставках крига ще не докінця скресла.



В середу ж озброївший “цифровиком” я вирішив поспостерігати за шипунами зблизька. На моє здивування їх було вже троє! Долаючи болото, я таки підійшов до них на дуже близьку відстань і зробив кілька фото. Вони себе поводили впевнено, не боячись незваного гостя, підпустили на відстань 25-30 м. Можна було б і ближче спробувати підійти, проте був ризик погрузнути по коліна у весняну багнюку. Намилувавшись вдосталь цими красенями, був змушений повертатися до авто, адже починав сіяти весняний дощик!»


Telegram Channel