Курси НБУ $ 38.97 € 42.45

Народні депутати виступили на захист головного лікаря

Упродовж 16 років очолює Луцьку міську клінічну лікарню заслужений лікар України, кандидат медичних наук Лариса Духневич. Результативна, успішна праця, вагомі здобутки закладу характеризують її як досвідченого адміністратора та менеджера. Сьогодні міська лікарня — це лікувально-профілактичний заклад та організаційно-методичний центр, що висококваліфіковано надає первинну спеціалізовану медичну допомогу жителям обласного центру та Волині

Режим роботи безперервний — сім днів на тиждень, 24 години на добу ведеться прийом та виписка хворих. Щороку понад 43 тисячі пацієнтів Луцької міської клінічної лікарні отримують якісну медичну допомогу, з них 30 відсотків — не лучани, а мешканці районів нашої області. Лікувально–діагностичний процес базується на дотриманні затверджених в Україні протоколів і стандартів обстеження та лікування. У закладі постійно втілюються та широко використовуються найновіші діагностичні та лікувальні методики, проводиться велика наукова робота.



Щороку понад 43 тисячі пацієнтів Луцької міської клінічної лікарні отримують якісну медичну допомогу, з них 30 відсотків — не лучани, а мешканці районів нашої області.



Це єдиний медичний заклад в області, де запроваджена комп’ютерна реєстрація пацієнтів та електронний облік роботи операційного блоку, призначення та надання консультацій, відпрацьовані ведення електронного журналу травмпункту та миттєва передача повідомлень про травматизм електронною поштою. Організовано доступ пацієнтів до мережі інтернет.
У здобутках колективу — вагомий внесок його керівника. Та все ж завжди знаходиться той, у кого успіх викликає заздрість та бажання скористатися чужими надбаннями. Занепокоєння тиском, який здійснюється на головного лікаря Луцької міської клінічної лікарні Ларису Духневич, виявив Олег Мусій, український лікар, громадський діяч, організатор медичної служби на Євромайдані, народний депутат України.
«Я, як народний депутат України та фахівець у сфері медицини, перебуваючи в Луцьку, мав нагоду неодноразово відвідувати міську клінічну лікарню та спілкуватися з її головним лікарем Ларисою Петрівною Духневич. Хотілося б сказати про високу кваліфікацію, професіоналізм, співчутливе ставлення до пацієнтів, сумлінне виконання Ларисою Петрівною своїх обов’язків на посаді головного лікаря, що забезпечує хворим комфортне перебування у стінах цього медичного закладу. Із розмови стало зрозуміло, що на неї здійснюють тиск. Оскільки професія лікаря повинна бути не залежною від будь-яких подій за межами лікарні, адже лікарі турбуються про найдорожче, що є в людини, — здоров’я, прошу захистити Ларису Петрівну Духневич від тиску, який чиниться на неї, та забезпечити їй відповідні умови для належного виконання своїх обов’язків», — написав Олег Мусій.
Звернення до депутатського корпусу Луцької міської ради, в якому йдеться про необхідність запобігти негативному впливу наклепів та підозр на роботу лікувального закладу та його керівника, підписали народні депутати від Волині Юрій Савчук, Ігор Лапін, Степан Івахів, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь та Сергій Мартиняк.


Telegram Channel