Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Названо простий та ефективний спосіб захисту від раку

Навіть кілька кілограмів зайвої ваги збільшують ризик людини захворіти на рак більш ніж на 50%. Такого висновку дійшли дослідники з Імперського коледжу Лондона (Великобританія)

Вони з'ясували, що зайва вага і ожиріння пов'язані з 11 різними видами раку, включаючи пухлини стравоходу, шлунка і кишківника, повідомляє newsyou.info. Дослідження показало, що додавання всього 5 кілограмів зайвої ваги збільшує небезпеку розвитку раку печінки і сечового міхура на 56%.



Додавання всього 5 кілограмів зайвої ваги збільшує небезпеку розвитку раку печінки і сечового міхура на 56%



  При цьому у чоловіків зростає ризик раку кишківника майже на 10%, а серед жінок, які вже вступили в менопаузу і не використовували при цьому гормонозамісну терапію, ймовірність розвитку цієї пухлини збільшується на 11%, пише «Добрий лікар».
Незважаючи на все нові докази небезпеки ожиріння для здоров'я, дуже невелика кількість людей розуміє, чим загрожує зайва вага, і наскільки сильно він збільшує ризик раку. Міжнародний фонд вивчення ракових захворювань (WCRF), який виділив кошти на проведення цього дослідження, порахував, що приблизно 25 000 випадків раку в одній тільки Великобританії можна було б повністю запобігти, якби жителі цієї країни дотримувалися здорового харчування.
До речі, експерти WCRF визначили більшість пухлин, які тісно пов'язані з ожирінням. Всі вони були відомі раніше (це злоякісні пухлини матки, яєчників, нирок, товстої кишки), але в цей список тепер потрапила і множинна мієлома.
Автори дослідження підкреслюють, що після відмови від куріння збереження здорової ваги є найважливішим, що тільки можуть зробити люди для зниження ризику раку.

Telegram Channel