Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Україна відновить виробництво бронетранспортерів МТ-ЛБ

Машини випускатимуть у Харкові

Україна відновить виробництво радянських бронетранспортерів МТ-ЛБ (багатоцільовий транспортер (тягач) легкий броньований).


Про це сказав президент Петро Порошенко під час відвідування Харківського транспортного заводу, передає LB.ua.



МТ-ЛБ призначений для транспортування людей і вантажів, а також для використання як артилерійського тягача.



«Днями було затверджено держоборонзамовлення на 2017 рік. Там є робота і для [заводу імені] Малишева, і для Львівського, Миколаївського, Київського, Житомирського бронетанкових заводів. Приємна новина: там є замовлення і для Харківського тракторного. Будемо починати відновлення нашого спецвиробництва. Тому що наші МТ-ЛБ дуже добре зарекомендували себе під час оборони держави. Ніхто, крім вас, людей з інституціональною пам'яттю, швидко розпочати це виробництво не може», - сказав він.


Виробництво МТ-ЛБ уперше було розпочато в 1964 році. Після розпаду Радянського Союзу виробнича база залишилася в Україні на Харківському тракторному заводі.


Багатоцільовий транспортер масою 9,7 тонни оснащений сталевою катаною бронею і здатен розвивати швидкість до 61 кілометра на годину. Запас ходу машини становить 500 кілометрів. МТ-ЛБ призначений для транспортування людей і вантажів, а також для використання як артилерійського тягача.


 

Telegram Channel