Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

У ПАЛАЮЧОМУ БУДИНКУ ВИБУХНУВ БАЛОН

Вечірньої пори на пункт зв’язку пожежної частини №12 селища Любешів надійшло повідомлення про пожежу в господарстві мешканця села Мукошин...

Вечірньої пори на пункт зв’язку пожежної частини №12 селища Любешів надійшло повідомлення про пожежу в господарстві мешканця села Мукошин. За сигналом „тривога” одразу виїхав черговий підрозділ.
Господар будинку, 70-річний пенсіонер Андрій Симонович цілий день працював на городі разом з рідними. Повернувшись ввечері додому, дружина почала готувати вечерю – поставила на газову плиту картоплю, а сама пішла поратись по хазяйству. Через декілька хвилин вона помітила з вікон літньої кухні дим та полум’я.
Господар відразу кинувся сам гасити пожежу, а жінка покликала людей, котрі й зателефонували до служби „01”. Ніхто з сусідів не залишився осторонь чужої біди. Люди поливали вогонь водою з відер. Коли лихо майже приборкали, всередині будинку пролунав вибух – від високої температури розірвало газовий балон. Троє сусідів – пенсіонер Мирон Кузьмич, його син – вчитель місцевої школи Василь та 24-річний Василь Плевако, котрі були найближче до осередку пожежі, отримали опіки другого ступеня рук, ніг і обличчя.
Каретою “швидкої допомоги” потерпілі були відправлені до центральної райлікарні, де перебувають до цього часу. За словами медиків, їх стан задовільний.
Очевидно, причиною пожежі стала несправність з’єднань газопроводу, звідки почав виходити газ, суміш якого з киснем і зайнялась від вогню.
Володимир Нестеров.
Telegram Channel