Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Журналісти оприлюднили переговори адвокатів Насірова з «невстановленою особою»

Кореспондент «ДТ» Оксана Денисова стала свідком переговорів адвокатів відстороненого від виконання обов'язків голови ДФС Романа Насірова з «невстановленою особою з повадками піарника» про вироблення спільної стратегії у справі їхнього підзахисного

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.


"Навіщо ходити в суд, якщо можна зайти в ресторан, де за сусіднім столом сидять усі адвокати Насірова, а з ними - невстановлена поки особа з повадками піарника?)) І хоча, в сухому залишку, сенсацій ніяких, але загальна стратегія зрозуміла: відбілювати клієнта, насамперед, від людської ненависті, а вже потім - юридично. Основне побоювання - після завершення 72 годин, НАБУ одразу "закриє" Насірова за іншим епізодом", - написала вона.



Загальна стратегія зрозуміла: відбілювати клієнта, насамперед, від людської ненависті, а вже потім - юридично.



Також представила частину розмови адвокатів з невідомою особою.


"…Они говорят, что он симулирует, и у них есть хоть какие-то бумажки. А мы говорим, что наш клиент болен, всю ночь возим его по больницам и при этом не предоставляем ни одной справки суду. Нас 10 человек, и у нас ни одной бумаги нету. Нас надо из адвокатов увольнять..."
"...Господа, можно я скажу? Я - не адвокат, у меня другая специализация. Я хочу напомнить, что с медийной точки зрения - пора переходить в наступление, и мы уже сейчас должны быть готовы атаковать...но если мы начнем атаковать без патронов…(далі нерозбірливо)".
"...Мы должны заявить, что не хотим затягивать процесс. Мы же и так переваливаем за 72 часа.
Ну и что? Его выпустят и сразу снова закроют (за іншим епізодом).И повезут в тюрьму".


Нагадаємо, в неділю, 5 березня, суд відновив розгляд визначення запобіжного заходу Насірову. За годину після початку засідання адвокати заявили про відвід судді Олександра Бобровнікова через його упередженість. Суд оголосив перерву для прийняття рішення про відвід. Після цього прес-секретар суду повідомив, що рішення про відвід буде прийнято в понеділок, 6 березня.


Раніше повідомляли, що співробітники НАБУ і САП вручили підозру голові ДФС Роману Насірову у вчиненні кримінального правопорушення. Затримання Насірова відбувалося в лікарні "Феофанія". Лікарі "Феофанії" спершу не дозволяли правоохоронцям вручити підозру Насірову. У голови ДФС нібито діагностували інфаркт. Через це прокурора САП не допустили в лікарняну палату до Насірова. За словами Холодницького, рішення про проведення низки невідкладних процесуальних дій у цій справі було прийнято, бо правоохоронцям стало відомо про можливий виїзд Насірова за кордон, а також через імовірність знищення доказів. Також у мережі було оприлюднено відео вручення підозри голові ДФС Насірову в лікарні "Феофанія": "Тю, так людина непритомна, а ви їй читаєте".


Антикорупційна прокуратура підозрює Насірова в завданні державі 2 млрд грн збитків: він ухвалював рішення, які допомагали Онищенку втілити в життя корупційні схеми. Також у САП не відкидають, що сума завданих державі збитків, які інкримінуються Насірову, буде уточнена. Натомість Онищенко заявив: "Слідство нічого не доведе: в моїх взаєминах із Насіровим грошей не було".


Пізніше стало відомо, що НАБУ готує клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову. А захисники глави ДФС заявили, що стан Насірова погіршився, йому роблять операцію. Водночас у Холодницького є сумніви з приводу діагнозу Насірова.


3 березня Кабмін усунув Насірова з посади глави ДФС на час слідства. Т.в.о. голови ДФС призначений Мирослав Продан.


 


 

Telegram Channel