Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

ЗБІРНА БЛОХІНА ЩЕ НЕ НАВЧИЛАСЬ ВИГРАВАТИ

Менше ніж за 20 днів до початку відбіркового турніру до ЧС-2006 мусимо констатувати: в нас немає конкурентоздатної збірної, яка може гідно поборотися у матчах навіть з командами Данії, Греції, Туреччини.

Менше ніж за 20 днів до початку відбіркового турніру до ЧС-2006 мусимо констатувати: в нас немає конкурентоздатної збірної, яка може гідно поборотися у матчах навіть з командами Данії, Греції, Туреччини.
Всі розмови головного тренера української команди Олега Блохіна, що в нього є план як вивести команду на чемпіонат світу з першого місця після гри з Англією, можна вважати лише фарсом, або самонавіюванням. Футболісти в Україні є, а ось гра, яку демонструє команда в останній рік під керівництвом кращого футболіста Європи 1975 року, не витримує жодної критики. Напередодні товариської гри з Англією Блохін вголос говорив, що кістяк збірної на першу гру відбіркового турніру він на 90 відсотків визначив. Якщо цей “кістяк” гратиме так і в першій грі з датчанами, то Олегу Володимировичу доведеться шукати собі інше місце роботи…
Шість матчів без перемог під керівництвом Блохіна. Що ще може бути кращим подразником ніж обіграти англійців, чи хоча б зіграти просто в красивий футбол?
На 56-ій хвилині Блохін замінює Шевченка на Вороніна. Навряд чи цим головний тренер української команди хотів показати, що він не задоволений форвардом “Мілана”, очевидно, про це було домовлено, щоб дати Шевченку відпочити для нових перемог “Мілана”. Дивує інше. Капітан збірної та головна забивна сила залишає поле, коли його команда програє 0:2.
Що стосується самого матчу, то футбол у виконанні української команди був лише в перші хвилин 20-25. За цей час підопічним Блохіна вдалося провести кілька небезпечних атак і вони на рівних грали з англійцями, демонструючи високі швидкості. У першій частині матчу запам’ятався удар Гусєва після пасу Шевченка. В інших двох моментах били Воробей та Шевченко. Перший же гол у ворота Шовковського влетів на 26-ій хвилині. Террі пройшов по лівому флангу і прострілив на дальню штангу, де найспритнішим був Бекхем, який проштовхнув м`яч у сітку воріт повз голкіпера збірної України. На 49-ій хвилині Бекхем обіграв трьох футболістів у “синьо-жовтих” футболках і навісив на Оуена, який ударом головою робить рахунок 2:0.
На 72-ій хвилині Райт-Філліпс, який вийшов на заміну, остаточно добив збірну України. Здійснивши рейд по половині поля української команди, він пробив метрів з 16-и у кут воріт Шовковського, який не зумів парирувати не надто тяжкий м’яч — 3:0.
Telegram Channel