Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Суд поставив на місце сепаратистську владу Харкова

Суд скасував присвоєння звання «Почесний громадянин Харкова» сенаторові Російської Федерації Олександру Шишкіну, який голосував за введення військ в Україну

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Харківської міської організації партії "ДемАльянс", співробітник Харківського антикорупційного центру Євген Лісічкін.



Сьогодні на судовому засіданні міськрада також просила відмовити в задоволенні позову прокуратури і вважає, що ця людина повинна бути "Почесним громадянином Харкова". Така позиція є незмінною позицією харківської влади протягом усіх цих років



 


"Друзі, вітаю! Дзержинський райсуд задовольнив позов прокуратури про скасування рішення міськради щодо звання "Почесного" російському сенатору Шишкіну", - розповів він.
Депутат Харківської міськради Ігор Черняк у коментарі Цензор.НЕТ уточнив, що скасування рішення Харківської міськради про присвоєння звання "Почесний громадянин Харкова" сенаторові РФ Олександру Шишкіну було прийнято через відсутність підстав для надання йому цього звання.


"З позовом до суду звернулася прокуратура Харківської області ще 2 роки тому. Тоді суд першої інстанції задовольнив позов. Про це написали всі ЗМІ, і про цю історію забули. Після цього міськрада подала апеляцію. В апеляційній інстанції скасували рішення суду першої інстанції. Справа дійшла до вищого адмінсуду, і її повернули для нового розгляду в Дзержинський райсуд Харкова. Сьогодні було прийнято рішення суду першої інстанції в даній справі по другому колу", - пояснив він і зазначив, що Харківська міськрада знову має право на подачу апеляційної скарги.


 Черняк також зазначив, що Харківська міськрада протягом усієї цієї історії активно відстоювала свої позиції про присвоєння звання "Почесний громадянин Харкова" сенаторові РФ Олександру Шишкіну, який голосував за введення військ в Україну.


 "Сьогодні на судовому засіданні міськрада також просила відмовити в задоволенні позову прокуратури і вважає, що ця людина повинна бути "Почесним громадянином Харкова". Така позиція є незмінною позицією харківської влади протягом усіх цих років. Тому є велика ймовірність того, що буде подана апеляційна скарга. Але знову ж - за подачу апеляційної скарги потрібно платити судовий збір. Відповідно, наша міськрада витрачає бюджетні кошти на те, щоб, по суті, захищати інтереси Шишкіна", - акцентував Черняк.


 У серпні 2014 року Харківська міськрада присвоїла звання "Почесний громадянин Харкова" російському бізнесмену Олександрові Шишкіну. Шишкін - член Ради Федерації РФ, який голосував п'ятьма місяцями раніше (1 березеня 2014 року) за введення російських військ на територію України. Член Комітету Ради Федерації з оборони та безпеки.

Telegram Channel