Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

В Одеській області створять ракетний полігон. Заповідник не чіпатимуть

В Одеській області в районі населеного пункту Тузли Татарбунарського району створять полігон для випробування військової ракетної техніки

"Голова Одеської Облдержадміністрації Максим Степанов провів нараду з розгляду питання про розміщення державного полігону з випробування озброєння та військової техніки в районі населеного пункту Тузли Татарбунарського району. Нарада проходила без преси у зв'язку з тим, що питання, які розглядалися, є військовою таємницею", - йдеться в повідомленні прес-службі Одеської обласної державної адміністрації.



Жодного полігону в заповіднику не буде і не може бути.



За словами Степанова, сторонам вдалося прийти до компромісу - знайдений механізм, який влаштував усіх. «Ми розуміємо, що у важкі часи, які переживає наша країна, нам усім потрібна боєздатна армія. Тому полігон, на якому будуть проходити випробування української ракетної техніки, зараз для нас є необхідністю. Раніше ці випробування проходили в Криму, але зараз, коли півострів окупований, є умови для того, щоб наша армія проводила їх тут, в Одеській області», - сказав голова ОДА.


Відзначається, що в Татарбунарському районі знаходиться заповідник національного значення "Тузлівські лимани".


"Також нам важливо зберегти унікальні землі Одеської області, такі як "Тузлівські лимани". Жодного полігону в заповіднику не буде і не може бути. Полігон буде розташований в іншому місці, в Татарбунарському районі, там, де він не буде загрожувати екології регіону", - запевнив Степанов.


Він також підкреслив, що з жителями населених пунктів, які проживають поблизу військового полігону, де будуть проходити випробування, проведуть роз'яснювальну роботу.

Telegram Channel