Курси НБУ $ 41.45 € 46.11

ДОБРІ СПРАВИ: ПРИЄМНІ НОВИНИ З ЛУЦЬКОГО РАЙОНУ

Напередодні 13-ої річниці незалежності України довгоочікуваний природний газ прийшов у віддалене село Вигуричі Чаруківської сільської ради...

Напередодні 13-ої річниці незалежності України довгоочікуваний природний газ прийшов у віддалене село Вигуричі Чаруківської сільської ради. Усі необхідні роботи проводили працівники лінійно-магістральної дільниці з газифікації Луцького ремонтно-транспортного підприємства. Ця ж організація, яка є інвестором Чаруківського сільгосппідприємства, разом з районною владою фінансували будівництво газопроводу.
А в селі Забороль урочисто відкрилася нова амбулаторія сімейної медицини. Цей лікарський заклад європейського типу — найкращий серед сільських амбулаторій Волині. Крім двох лікарів, тут прийматимуть сільських пацієнтів із Забороля, Антонівки, Великого Омеляника та Богушівки ще й акушер, фельдшер, стоматолог. Є тут своя лабораторія, денний стаціонар на шість ліжок, операційний блок, кабінет фізіотерапевтичних процедур, аптека, машина «швидкої допомоги».
Чудові умови для персоналу та відвідувачів створили будівельники ТзОВ «Луцький райсількомунгосп», ПМК-562, ПП «Олеся», «Райсільенерго». Вартість усіх робіт — 500 тисяч гривень. Фінансували будівництво обласна, районна та сільська влада при активній допомозі СГВК «Урожай».
А у Торчині почало приймати клієнтів оновлене відділення Ощадбанку. А 23 серпня відбулося святкове відкриття реконструйованої площі селища, яка надасть цьому древньому містечку європейського колориту. Місцевих дітлахів запросив до себе гарно впорядкований Будинок школяра.
— Це реальні і конкретні справи місцевої влади, які працюватимуть на її авторитет серед людей, — так сказав своїм землякам і виборцям голова обласної ради і її депутат від Луцького району Василь Дмитрук, який побував і у Заборолі, і у Торчині.
— Влада віддає борги селянам, які мають право жити не гірше, як у місті, — наголосив голова райдержадміністрації Вадим Науменко, — і надалі такі соціальні об’єкти відкриватимуться в селах Луцького району, а до кінця року ще кілька віддалених населених пунктів району отримають природний газ.
Про це повідомила журналістка Жанна Шай.
Telegram Channel