Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Рівному рятувальники боролися з розлитою в житловому приміщенні ртуттю (фото)

Волинь-нова

У Рівному рятувальники боролися з розлитою в житловому приміщенні ртуттю (фото)

На щастя, ситуація була навчальною

На базі 2-ї державної пожежно-рятувальної частини обласного центру з особовим складом Рівненського міськрайонного управління та 3-го державного пожежно-рятувального загону було практично відпрацьовано порядок проведення демеркуризації розливу ртуті у найбільш типових та поширених життєвих ситуаціях, повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області.



Розглядали ситуацію з розбитим ртутним термометром у помешканні під час дитячих пустощів, а також дії під час розливу металевої ртуті у житловому будинку чи адміністративному приміщенні.



Зокрема розглядали ситуацію з розбитим ртутним термометром у помешканні під час дитячих пустощів, а також дії під час розливу металевої ртуті у житловому будинку чи адміністративному приміщенні.


Рятувальники розглянули алгоритм дій з моменту отримання повідомлення про дану подію, до безпосередньо ліквідації надзвичайної ситуації на місці. Детально по кожному пункту було обговорено дії чергового караулу при уточненні інформації у власника квартири, де було виявлено вилив ртуті. В ході заняття була проведена евакуація мешканців квартири, виставленні знаки огородження та обмеження доступу.


Демеркуризація проводилася з використанням апаратів на стисненому повітрі, по завершенню якої було оформлено акт виконаних робіт та акт прийому передачі.

Telegram Channel