Курси НБУ $ 39.30 € 42.31

Україна надасть суду в Гаазі всю дипломатичну переписку з Росією

Україна передала Міжнародному суду ООН всю нотну переписку й записи бесід із представниками Росії з початку військової агресії

Про це журналістам сказала голова української делегації на слуханнях справи, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, передають Українські Новини.


Вона зазначила, що в середу Україна завершила першу стадію надання своїх доказів суду.



Російська сторона, мабуть, засмучена ходом слухань у Міжнародному суді ООН і не може надати зустрічні аргументи на обвинувачення української сторони.



"Нотна переписка - не закрита інформація. Дійсно, ми передали всю нотну переписку для того, щоб суд ознайомився з тим, як відбувалася комунікація між сторонами. Крім того, ми передали записи всіх розмов, які відбувалися під час цих переговорів. Я вважаю, що це цілком нормальна практика", - заявила Зеркаль.


Вона зазначила, що всі передані для Росії ноти Україна були складені українською мовою, але потім їх перекладали працівники посольства.


На її думку, російська сторона, мабуть, засмучена ходом слухань у Міжнародному суді ООН і не може надати зустрічні аргументи на обвинувачення української сторони.


Зеркаль також заперечує претензію Росії, що Україна порушила процедури при подачі позову в Міжнародний суд ООН.


При цьому вона відмовилася спрогнозувати, коли суд почне розглядати позов України по суті, але зазначила, що зазвичай на підготовку меморандуму Міжнародний суд ООН надає позивачеві 6-8 місяців.


Як повідомляли Українські Новини, 6 березня Міжнародний суд ООН почав слухання в рамках розгляду позову України до Росії.

Telegram Channel