Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Велика Британія заборгувала ЄС близько 2 млрд євро митних зборів

У 2013-2016 роках китайські товари поставлялися в Європу через Британію за «фіктивними і сфальшованими рахунками»

Велика Британія винна Європейського союзові близько 2 млрд євро через недобросовісні операції з митними зборами. Про таку суму йдеться згідно з оцінкою Європейського бюро з боротьби з шахрайством (OLAF). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.



У Лондоні протягом кількох років нічого не робили, щоб запобігти тому, що текстильні товари і взуття з Китаю імпортувалися в ЄС нижче собівартості.



Бюро припускає, що в Лондоні протягом кількох років нічого не робили, щоб запобігти тому, що текстильні товари і взуття з Китаю імпортувалися в ЄС нижче собівартості, і рекомендує Брюсселю стягнути цю суму з уряду Великої Британії.


У OLAF стверджують, що завдяки "фіктивним і сфальшованим рахунками", а також "неправильно складеним митним деклараціям" у 2013-2016 роках китайські товари поставлялися в Європу через Велику Британію, і загальна сума збитків для європейського бюджету від недоплачених мит становить 1,99 млрд євро.
У відомстві також підкреслюють, що Британія досі не припинила зазначену практику.


Як зазначає видання, рішення про фінансові претензії до Лондона ухвалюватиме Єврокомісія. Представник британського уряду повідомив, що твердження OLAF "зараз перевіряються", а британська митниця всі твердження про можливі махінації сприймає всерйоз і буде їх ретельно розслідувати.


Нагадаємо, Велика Британія не буде юридично зобов'язана платити 60 млрд євро в бюджет Євросоюзу, якщо не буде досягнуто домовленості щодо умов Brexit.

Telegram Channel