Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

У Данії підліток знайшов у полі уламки німецького «Мессершміта» з останками пілота

14-річний хлопчик відшукав його під час дослідження для уроку історії

Даніель Крістіансен і його батько Клаус виявили літак, що вважається німецьким винищувачем "Мессершміт", на їхній фермі поблизу міста Біркельсе на півночі Данії. За їх словами, підліток хотів за допомогою металошукача відшукати старі тарілки, аби показати їх на уроці – однак замість цього виявив металеві уламки.



В Історичному музеї Північної Ютландії, куди передали літак і останки пілота, повідомили, що скоро зможуть підтвердити особу загиблого на основі знайдених документів та іншого майна.



Про це повідомляє Еспресо.тв. Позичивши сусідський екскаватор, вони викопали на глибині в кілька метрів уламки літака і кістки пілота. Клаус Крістіансен згадав, як його дід, що жив на фермі під час Другої світової війни, розповідав, що німецький літак розбився в полі. Вони вважають, що це сталося в листопаді-грудні 1944 року. Дід йому також розповідав, що німецькі окупаційні війська потім вивезли розбитий "Мессершміт". В Історичному музеї Північної Ютландії, куди передали літак і останки пілота, повідомили, що скоро зможуть підтвердити особу загиблого на основі знайдених документів та іншого майна. Там вважають, що пілот вилітав із тренувальної бази для німецьких льотчиків у сусідньому місті Ольборг. У пілота знайшли костюм, капелюх і три невикористаних презервативи, а також його гаманець, у якому знайшли датські монети і продовольчі талони для їдальні на базі Ольборга. За словами представників музею, це перший випадок, коли німецький літак був знайдений таким чином у Данії.

Telegram Channel