Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
На березі Прип'яті висадився лісокультурний десант

Волинь-нова

На березі Прип'яті висадився лісокультурний десант

Працівники парку «Прип’ять-Стохід» та лісники садили ліс

Площа, яку необхідно заліснити, знаходиться у важкодоступному місці, серед боліт на березі річки Прип'ять біля села Люботинь. Для того, щоб туди дістатись, працівники відділів екологічної освіти та рекреації, науки, служби охорони та Ветлівського природоохоронного науково-дослідного відділення НПП «Прип’ять-Стохід» парку разом із жителями навколишніх сіл Гірки та Люботинь їхали на трьох видах транспорту: парківському уазику, тракторному причепі та моторним човном, повідомляє НПП «Прип’ять-Стохід» на своїй сторінці у Фейсбук.



Площа, яку необхідно заліснити, знаходиться у важкодоступному місці, серед боліт на березі річки Прип'ять біля села Люботинь.



Перед початком всі учасники робіт були ознайомлені із основними вимогами техніки безпеки при посадці лісових культур, а самі роботи розпочались із сортування посадкового матеріалу, для якого використовувались однорічні сіянці сосни звичайної, вирощені на лісовому розсаднику ДП «Любешівське ЛМГ». Наступний етап – вмочування кореневої системи сіянців в розчин грунтово-глиняної суміші. Всі учасники робіт з великою увагою спостерігали за майстер-класом по техніці садіння сіянців, яку проводив директор НПП «Прип'ять-Стохід» Олександр Сащук, в недалекому минулому інженер лісовідновлення, лісничий Дольського лісництва.


«Очам страшно, а руки зроблять», - говорить народна приказка. Спочатку були невпевнені, дивлячись на підготовлені борозни: «А чи справимось?». З кожним ударом меча Колесова в грунт для створення лунки, в яку саджали сіянець, а потім ретельно його зажимали, набувався досвід…


В кінці робочого дня, коли був посаджений останній сіянець, всі були стомлені, але надзвичайно щасливі від того, що лісокультурний десант на березі річки Прип'ять приніс свої результати: десять пар працівників посадили більше двох гектарів лісових культур.


А на завершення всіх чекала приємна подія – запашна і смачна юшка від організаторів весняних лісокультурних робіт.










Telegram Channel