Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Усіх затриманих учасників блокади ОРДЛО відпустили

Але за цей час на окуповану територію вже проїхали поїзди?

Усіх затриманих  у Кривому Торці учасників блокади ОРДЛО відпустили. Про це написала віце-спікер Оксана Сироїд у Facebook, інформує «Українська правда».


«За інформацією СБУ всіх затриманих уже звільнили. Нам вдалося розшукати шістьох із 46. У їхніх телефонах знищена вся інформація. Це ускладнює пошук. Попередньо хлопців тримали під вартою у відділках поліції Костянтинівки, Дружківки, Селідового, Покровська, Торецька, Бахмата», – написала вона.



На вигуки «Ганьба» відповів: «Я з Порошенком був, є і буду. Подобається вам це чи не подобається. І в гроб з ним ляжу».



Вона також заявила, що поліція, яка розігнала редут у Кривому Торці, порушивши закон, не забезпечила затриманим можливості поінформувати своїх близьких про свій стан і місце перебування, а також викликати адвоката.


Водночас нардеп Семен Семенченко повідомив у Facebook, що місцезнаходження всіх затриманих встановлено. Семенченко також заявив, що в цей час на територію ОРДО вже були запущені поїзди.


Як повідомлялося, співробітники Служби безпеки України затримали в зоні проведення антитерористичної операції 43 людини зі зброєю. Підставою для затримання стала відмова здати зброю. Раніше в СБУ заявляли, що проводять контрдиверсійні заходи в зоні АТО.


У зв’язку з цим учора ввечері група активістів прибула до Волинської облдержадміністрації з вимогою звільнити всіх затриманих у Кривому Торці, розглянути в парламенті питання звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ, В’ячеслава Аброськіна – з посади заступника голови Національної поліції, а також звільнити голову СБУ Василя Грицака та його заступника Віталія Малікова.


Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик заявив, що він проти блокади окупованих територій, але не підтримує силовий розгін її учасників. На вигуки «Ганьба» відповів: «Я з Порошенком був, є і буду. Подобається вам це чи не подобається. І в гроб з ним ляжу».

Telegram Channel