Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

З початку року на пожежах в Україні загинуло майже 600 людей

Щодня вогнеборці ліквідовують сотні пожеж, на яких гинуть та травмуються громадяни

Лише минулої доби в Україні загинуло 8 осіб, а від початку року цей показник сягає вже 574. Здебільшого, основними причинами виникнення загорань і як наслідок загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі та побутових приладів часто призводять до пожеж у помешканнях, інформує ДСНС.



Лише минулої доби в Україні загинуло 8 осіб, а від початку року цей показник сягає вже 574.



Зокрема, 12 березня до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в дачному будинку поблизу вулиці Гусятинської, що у Чернівцях. На момент приїзду вогнеборців полум’ям було охоплено все приміщення. Під час ліквідації займання всередині будинку рятувальники виявили тіло людини. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем.


13 березня рятувальники місцевої пожежної охорони Вінничини ліквідували пожежу в житловому будинку у с. Самгородок Козятинського району. Під час проведення розвідки в одній із кімнат на підлозі виявлено тіло 46-річного власника будинку. Ймовірною причиною загорання є паління у ліжку.


Цього ж дня, у Рівненській області, в селі Рокитному виникла пожежа у житловому будинку. По прибуттю до місця події в одній із кімнат рятувальники виявили тіло власника оселі, 1971 року народження. За попередніми даними, причиною пожежі є порушення чоловіком правил пожежної безпеки.


Заважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань.

Telegram Channel