Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ГПУ просить суд взяти під варту глав обленерго, підозрюваних у розтраті 100 млн гривень

Печерський суд розгляне прохання ГПУ


Грошові кошти, які були предметом злочину, підозрюваними протиправно (в порушення встановленого порядку) надавалися іншим суб'єктам господарювання як фінансова допомога.



Генеральна прокуратура України (ГПУ) просить суд обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою керівникам двох обленерго, яких підозрюють у розтраті 100 млн гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, інформує РБК-Україна.


Розгляд таких клопотань буде здійснено Печерським районним судом міста Києва найближчим часом. Вживаються системні заходи по встановленню і повернення викрадених активів.


Розслідуванням встановлено, що грошові кошти, які були предметом злочину, підозрюваними протиправно (в порушення встановленого порядку) надавалися іншим суб'єктам господарювання як фінансова допомога, а потім шляхом укладення договорів з підконтрольними фіктивними підприємствами про нібито повноваження стягнути ці кошти, виведені в тіньовий оборот сектора економіки.


Нагадаємо, раніше Національна поліція повідомила керівництву "Харківобленерго" і "Черкасиобленерго" про підозру у розтраті 100 млн гривень.

Telegram Channel