Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

Взимку 3 тисячі безробітних допомагали боротись із негодою

Майже три тисячі безробітних осіб протягом зимового періоду 2016-2017 року взяли участь у громадських роботах, пов’язаних із прибиранням снігу

Про це повідомив заступник Голови Державної Служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко, інформує прес-служба відомства.



Ці роботи не були безоплатними. 50% на організацію робіт виділяли місцеві бюджети, решту 50% - Фонд соціального страхування на випадок безробіття.



«Таких людей, які цьогоріч допомагали боротися з негодою, по всій Україні було майже три тисячі. Хочу акцентувати увагу на тому, що ці роботи не були безоплатними. 50% на організацію робіт виділяли місцеві бюджети, решту 50% - Фонд соціального страхування на випадок безробіття. Буде добре, якщо ми зможемо зробити нашу співпрацю з місцевими громадами більш злагодженою, аби, по-перше, дати людям оплачувану роботу, а по-друге – покращити благоустрій регіонів», - сказав С. Кравченко.


За його словами, найбільше безробітних вийшло на громадські роботи у Харківській області. Там за зиму виявили бажання поборотися зі снігом 420 осіб.


Разом з тим, ринок праці у 2017 році відзначився позитивною тенденцією. Кількість безробітних станом на 1 лютого 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, зменшилася на 15% та становила 429 тис. осіб. З них: 36% мають право на додаткові гарантії соціального захисту (156,3 тис. осіб), 6% становили учасники АТО (26,7 тис. осіб), 1 % - внутрішньо переміщені особи (4,3 тис. осіб).

Telegram Channel