Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У БІЛОРУСКИ ЗАБЕРУТЬ ’ЗОЛОТО’?

Якщо вірити болгарському інформаційному агентству "Новіте", "бацька" трохи поспішив з орденом Юлії Нестеренко...

Після сенсаційної перемоги білоруски Юлії Нестеренко на престижній дистанції з бігу на сто метрів президент Білорусі Олександр Лукашенко не обмежився обіцяними державою 60 тисячами доларів за золоту медаль, і нагородив "найшвидшу жінку планети" орденом Вітчизни ІІІ ступеня. Але якщо вірити болгарському інформаційному агентству "Новіте", "бацька" трохи поспішив з орденом, адже, як стверджують болгари, їм вдалось винюхати інформацію про те, що Юлія Нестеренко може бути позбавлена "золота" через позитивну пробу на допінг.

ВІЙНА В ІРАКУ ВІДЛУНЮЄ У ГРЕЦІЇ
Учора пізно ввечері в Афінах закінчився футбольний матч між збірними Італії та Іраку за третє місце (у фіналі зустрінуться команди Аргентини і Парагваю). Йому передувало страшне повідомлення з Іраку про страту бойовиками італійського журналіста Енцо Бальдоні, якого іракці взяли у заручники з вимогою вивести з їхньої країни протягом 48 годин італійські війська. Відеозапис страти репортера отримав телеканал "Аль-Джазіра", але араби вирішили його не показувати. Бойовики не прислухались до старшого тренера олімпійської збірної Італії Клаудіо Джентіле, який напередодні закликав звільнити Енцо Бальдоні: "Було б чудово, якби перед такою важливою для нас грою журналіст був звільнений людьми, яких представляє тут їхня національна команда. Це було б благородним жестом". У випадку перемоги тренер італійців обіцяв присвятити свої бронзові медалі Енцо Бальдоні.
Висловився на тему війни і тренер олімпійської збірної Іраку з футболу Аднан Маджиб. "Ми знаємо, що італійський народ нам близький, але чому не покидають нашу країну його війська? Нашу країну зруйновано. Навіщо нам в Іраку чужі солдати?", — сказав тренер. Раніше деякі футболісти іракської команди заявляли, що після Олімпіади підуть воювати.

САМОГУБСТВО ГРЕЦЬКОЇ ДЗЮДОЇСТКИ
В афінській лікарні померла дзюдоїстка збірної Греції Елені Іоанну. В реанімації вона знаходилась 17 днів після того, як викинулась з вікна на третьому поверсі. Друг Іоанну, Йоргос Хрисостомідіс, який викинувся з цього ж вікна через три дні після Іоанну, зараз в реанімації. Поліція заявила, що це — "трагічне подвійне самогубство". Молоді люди були закохані і жили разом уже понад півтора року. У Йоргоса були проблеми з наркотиками, і 20-річна Елені Іоанну, чемпіонка Греції, допомагала йому подолати наркотичну залежність.
За кілька днів до відкриття Олімпіади вона повинна була переїхати разом з грецькою командою з дзюдо в олімпійське селище в Афінах, але Йоргос не хотів її відпускати. Молоді люди посварились. Йоргос вдарив Елен, а вона, не промовивши слова, вийшла на балкон і викинулась з третього поверху. Для молодого чоловіка такий розвиток подій став важким ударом. Йоргос винив себе у тому, що сталось. Під час обіду з бабусею він сказав: "Я хочу піти за Елен". Незабаром після цього хлопець теж викинувся з вікна.
Telegram Channel