Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Житель Шацька давав «на лапу» митникам, а тепер і державі заплатить 12 750 гривень

Волинянина засудили за надання неправомірної вигоди

Наталія МУРАХЕВИЧ, прес-секретар прокурора Волині


Прокуратура Волинської області забезпечила підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні про надання мешканцем селища Шацьк неправомірної вигоди працівникам митного поста «Піща» Волинської митниці ДФС.



Надав митникам майже 10 000 гривень неправомірної вигоди за нестворення штучних перешкод при переміщенні на митну територію України тимчасово ввезених транспортних засобів з іноземною реєстрацією.



Установлено, що чоловік упродовж листопада 2016 – лютого 2017 року надав митникам майже 10 000 гривень неправомірної вигоди за нестворення штучних перешкод при переміщенні на митну територію України тимчасово ввезених транспортних засобів з іноземною реєстрацією.


Суд, визнавши волинянина винним у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України, затвердив укладену між прокурором та обвинуваченим угоду про визнання винуватості, однією з умов якої було надання викривальних показань щодо працівників митниці, які одержали неправомірну вигоду, і досудове розслідування стосовно яких прокуратура Волині продовжує здійснювати, та призначив йому узгоджену сторонами угоди міру покарання у виді штрафу в розмірі 12 750 грн.

Telegram Channel