Курси НБУ $ 39.60 € 42.28

Кремль відхрещується від листа Януковича Путіну з проханням ввести війська в Україну

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що ніякого листа від екс-президента України Віктора Януковича на адресу президента РФ Володимира Путіна в адміністрацію глави російської держави з проханням ввести війська не надходило

Як повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на РИА-НОВОСТИ, про це він сказав журналістам у четвер, 16 березня.


"Справа в тому, що ніякого листа офіційно в адміністрацію президента не надходило. Ніякого подібного документа в адміністрації президента не реєструвалося", - заявив Пєсков.



Про те, що Янукович попросив ввести війська в Україну, 4 березня 2014 року на засіданні Радбезу ООН заявляв постпред Росії Віталій Чуркін.



Також він не став коментувати інформації про те, що, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, нині покійний постпред РФ Віталій Чуркін говорив про наявність такого листа і про те, що він уповноважений доповісти про нього.


"Цього я не знаю. Я можу тільки констатувати ситуацію де-факто і де-юре, тобто те, що я вже сказав", - зазначив прес-секретар.


Про те, що Янукович попросив ввести війська в Україну, 4 березня 2014 року на засіданні Радбезу ООН заявляв постпред Росії Віталій Чуркін.


Чуркін на засіданні зачитав звернення Януковича. Також він запевнив у справжності цього листа.


Головна військова прокуратура України отримала від ООН офіційну фотокопію заяви екс-президента Віктора Януковича від 1 березня 2014 року з проханням ввести війська Російської Федерації в Україні.


"Як законно обраний Президент України заявляю: Події на Майдані, незаконне захоплення влади в Києві, привели до того, що Україна опинилася на порозі громадянської війни. У країні панують хаос і анархія, життя, безпека і права людей, особливо на південному сході і в Криму, - під загрозою. Під впливом західних країн здійснюється відкритий терор і насильство, люди переслідуються за політичними та мовними ознаками.


У зв'язку з цим звертаюся до Президента Росії В.В. Путіна з проханням використовувати Збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України", - під такими словами стоїть підпис Януковича", - сказано в листі.


 


 

Telegram Channel