Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині піротехніки знешкодили 62 артилерійські снаряди часів Другої світової війни

Волинь-нова

На Волині піротехніки знешкодили 62 артилерійські снаряди часів Другої світової війни

62 артилерійські снаряди часів ІІ світової війни виявлено на лісовій галявині поблизу села Береськ Рожищенського району


За попередніми даними, боєприпасів було більше двадцяти, проте уже по прибуттю до місця події піротехніки констатували, що небезпечного залізяччя буде значно більше.



16 березня працівники групи піротехнічних робіт Управління ДСНС України у Волинській області провели роботи з вилучення та знешкодження боєприпасів, виявлених місцевими жителями на узліссі поблизу села Береськ Рожищенського району. За попередніми даними, боєприпасів було більше двадцяти, проте уже по прибуттю до місця події піротехніки констатували, що небезпечного залізяччя буде значно більше, інформує ДСНС у Волинській області.


У результаті обстеження території співробітники ДСНС вилучили із ґрунту 62 артилерійські снаряди калібру 76 міліметрів часів Другої світової війни. Вони транспортували вибухонебезпечні предмети до спеціального майданчика та ліквідували їх у встановленому порядку.


Рятувальники закликають громадян бути максимально обережними при виявленні небезпечних знахідок: за жодних обставин не зачіпати таких предметів, а натомість огородити місце знахідки і повідомити рятувальників за номером «101».




Telegram Channel