Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Бенедисюк каже, що на нього напали через «принципову позицію»

Глава Вищої ради правосуддя (ВРП) Ігор Бенедисюк пов'язує напад на себе з «принциповою позицією» щодо звільнення суддів Інни Отрош і Віктора Татькова, відстороненням судді Артура Ємельянова та наданням згоди на арешт суддів

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це йдеться в заяві Бенедисюка на офіційній сторінці Вищої ради правосуддя в Facebook.



На думку радника глави МВС Антона Геращенка, активісти діяли за вказівкою заступника екс-голови Адміністрації Президента часів Януковича Андрія Портнова.



«Вчора на мене стався напад, який я пов'язую з моєю професійною діяльністю, з принциповою позицією щодо очищення суддівських лав. Група невідомих мені осіб у кількості 10-15 у балаклавах, з фаєрами погрожували знищенням фізично особисто мені та моїй сім'ї, блокували автомобіль, пошкодили майно.
Вважаю, що погрози знищення мого майна та мене особисто фізично пов'язані з діяльністю Вищої ради правосуддя в останній період, а саме звільнення судді Отрош, звільнення судді Татькова, відсторонення судді Ємельянова, а також наданням згоди на арешт суддів.
Вважаю, що це спроби певних політичних сил заблокувати роботу Вищої ради правосуддя через дискредитацію Голови ВРП, а також через дискредитацію органу і неможливість продовжити його роботу", - підкреслив глава ВРП.

Нагадаємо, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк в п'ятницю ввечері застосував зброю під час конфлікту з представниками організації "Традиція і порядок". На думку радника глави МВС Антона Геращенка, активісти діяли за вказівкою заступника екс-голови Адміністрації Президента часів Януковича  Андрія Портнова.

Telegram Channel